Protest mot moskébygge ställs in

Publicerad 2009-10-20 10:17

Den antimuslimska organisationen Welsh Defense League ställer in helgens planerade demonstration i Newport, rapporterar South Wales Argus.

Demonstrationen som var tänkt att äga rum på lördag skulle ha protesterat mot att en av stadens kyrkor ska göras om till moské. Men enligt den lokala polisen ska företrädare för organisationen ha ställt in sin manifestation. Den planerade motdemonstrationen kommer arrangeras enligt planerna.

Den antimuslimska organisationen Welsh Defense League visade sig på gatorna för första den gångna helgen. Gruppen har envist hävdat att de inte är högerextremister men när de i lördags marscherade genom Swansea gjorde demonstranterna Hitlerhälsningar, rapporterar Wales online. En 25-årig man uppges ha gripits av polis för att ha stört den allmänna ordningen.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.