Sverigedemokraterna begär omval i kyrkovalet

Publicerad 2009-10-07 13:52

Sverigedemokraterna i Malmö begär att kyrkovalet i Eriksfälts församling ska göras om. Enligt partiet ska valarbetarna trots påpekanden från Sverigedemokraterna inte ha placerat ut partiets valsedlar förrän vid halv två på valdagen.

– Vi anser att de inte har skött sin uppgift, säger Christer Voigt, valorganisatör för Sverigedemokraterna i Malmö.

Voigt säger att tidigare val fungerat utmärkt. Han är förvånad över att vallokalsarbetarna inte skötte sitt jobb men vill inte spekulera i varför partiets valsedlar saknades under valdagen. Men han hävdar att partiet med största sannolikhet förlorat röster på grund av att valsedlarna saknades.

Hos Malmös kyrkliga samfällighets valnämnd har man ännu inte fått någon skrivelse från partiet. Det är första gången någon begär omval och från valnämnden vill man inte kommentera ärendet för förrän skrivelsen ligger på bordet.

Ny utbildning om radikalislamism

Nu lanserar vi vår nya utbildning om radikalislamism. Boka en föreläsning innan 15/3 så får du 20 procents rabatt på ordinarie pris.