Expo fick pris av Artister mot nazister

Publicerad 2009-12-01 09:30

Stiftelsen Expo tilldelades i går sammanlagt 600 000 kronor från stiftelsen HELA SVERIGE - Artister mot nazister som erkännande för insatser mot nazismen i Sverige och som stöd och uppmuntran för fortsatt arbete.

500 000 kronor är en del av det pris som tilldelades stiftelsen Expo år 2007 då stiftelsen HELA SVERIGE - Artister mot nazister beslutade att ge Stiftelsen Expo 500 000 kronor per år under en femårsperiod för fortsatt arbete mot nazism och högerextremism.

I år tilldelades även Expos bildredaktion ett pris på 100 000 kronor till fotografisk utrustning. ”En bild säger mer än tusen ord. Med stort mod och personligt risktagande har Expos bildredaktion visat upp de mörka krafternas ansikte”, skriver Stiftelsen HELA SVERIGE - Artister mot nazister i sin motivering.

Bland de andra personer och organisationerna som fick pris fanns bland annat lärare Christer Mattsson, föreningen Folkfronten och SNAIV. Hela listan finns på Artister mot nazisters hemsida http://www.artistermotnazister.nu

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.