SD-ledamot lämnar partiet | Expo.se

SD-ledamot lämnar partiet

Publicerad 2009-12-15 15:37

Gunnar Bockner, som tog plats i Motala kommunfullmäktige för Sverigedemokraterna 2008, meddelade i måndags kväll att han lämnar samtliga uppdrag för partiet.

Anledningen till avhoppet är missnöje med partikollegan Rune Krig som begärt 70 000 i ersättning för sina uppdrag under följande år.

- Jag har begärt att få partiets stadgar på papper och skrivit till både Rune Krig, distriktet och till partiet på riksnivå. Men inte fått någonting och det är inte acceptabelt. Man måste veta vad som gäller när man är medlem i en förening, säger Gunnar Bockner till Östgöta Corren.

Men Bockners kritik riktar sig inte enbart mot den före detta kollegan utan också mot Sverigedemokraterna i stort som Gunnar Bockner menar saknar en riktig politik.
- De är ju mest kritiska till invandrare.

Det var 2008 som Gunnar Bockner tog plats för Sverigedemokraterna efter att partiets förra kommunfullmäktigeledamot Rickard Kling valt att lämna sina uppdrag. Nu står åter en stol tom för Sverigedemokraterna i Motala.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Med hjälp av ditt stöd kan vi fortsätta vara en fri röst som granskar rasistiska grupper och idéer och sprider kunskap som gör att fler vill och kan stå upp mot rasismen – för demokratin.
Stöd Expo!  Bli månadsgivare

 

Annons

Annons

Annons

Annons

PROJEKT: FULSPEL

Med projektet Fulspel vill vi öka kunskapen om hur unga exponeras för högerextrema budskap i gamingmiljöer och hur det kan leda till radikalisering. 

Annons