SD-ledamot lämnar partiet | Expo.se

Annons

SD-ledamot lämnar partiet

Publicerad 2009-12-15 15:37

Gunnar Bockner, som tog plats i Motala kommunfullmäktige för Sverigedemokraterna 2008, meddelade i måndags kväll att han lämnar samtliga uppdrag för partiet.

Anledningen till avhoppet är missnöje med partikollegan Rune Krig som begärt 70 000 i ersättning för sina uppdrag under följande år.

- Jag har begärt att få partiets stadgar på papper och skrivit till både Rune Krig, distriktet och till partiet på riksnivå. Men inte fått någonting och det är inte acceptabelt. Man måste veta vad som gäller när man är medlem i en förening, säger Gunnar Bockner till Östgöta Corren.

Men Bockners kritik riktar sig inte enbart mot den före detta kollegan utan också mot Sverigedemokraterna i stort som Gunnar Bockner menar saknar en riktig politik.
- De är ju mest kritiska till invandrare.

Det var 2008 som Gunnar Bockner tog plats för Sverigedemokraterna efter att partiets förra kommunfullmäktigeledamot Rickard Kling valt att lämna sina uppdrag. Nu står åter en stol tom för Sverigedemokraterna i Motala.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Annons

Annons

Annons

Förstå och motverka rasistiska idéer?

Fyra nummer per år, fullspäckade med fördjupande reportage, granskande analyser och antirasistiskt motstånd, samt digital tillgång till alla tidskrifter från 1995 till i dag.

Annons