Sverigedemokrat i Norrköping stäms för förtal

Publicerad 2009-12-03 12:37

Ordförande för Sverigedemokreterna i Östergötland, Markus Wiechel, stäms för förtal. Bakom stämningen står en Malmöbo som tidigare stämt sverigedemokrater.

Fredrik Jönsson, som står bakom stämningen, menar att Wiechel genom att han på sin nätblogg anklagat Jönsson för att ha varit delaktig i en våldsam attack mot sverigedemokrater i Eslöv 2006 gjort sig skyldig för förtal.

Fredrik Jönsson, som är medlem i Sveriges kommunistiska ungdomsförbund, har vid två tidigare tillfällen stämt andre viceordförande i Sverigedemokraterna, Carina Herrstedt, och hennes man Stefan Olsson, ordförande för partiet i Landskrona, för liknande blogginlägg. Vid både de tillfällena gick tingrätten på Jönsson linje.

Ny utbildning om radikalislamism

Nu lanserar vi vår nya utbildning om radikalislamism. Boka en föreläsning innan 15/3 så får du 20 procents rabatt på ordinarie pris.