Sverigedemokrat åtalas för narkotikabrott

Publicerad 2010-01-25 10:34

En av Sverigedemokraternas representanter i Uppsalas kommunfullmäktige, Joakim Ramqvist Hallin, står åtalad för narkotikabrott. Han är även misstänkt för bokföringsbrott.

Joakim Ramqvist Hallin har sedan 2006 suttit som ersättare i fullmäktige. Efter att det uppdagades att han står åtalad för narkotikabrott så har han valt att lämna sina förtroendeposter, uppger Upsala Nya Tidning.

Det var efter att en drogpåverkad kvinna omhändertagits av polis som misstankar riktades mot Ramqvist Hallin. Kvinnan uppgav att hon injicerat amfetamin som hennes hyresvärd, Joakim Ramqvist Hallin, försett henne med. I samband med att polisen gjorde en husrannsakan hos Ramqvist Hallin togs även ett blodprov som visade att även han hade amfetamin i blodet. Ramqvist Hallin förnekar att han injicerat amfetamin och hävdar att det antingen rör sig om medicin som han tar eller att någon ska ha placerat drogen i ett glas som han druckit ur, enligt Upsala Nya Tidning.

Joakim Ramqvist Hallin som även är misstänkt för bokföringsbrott är sedan tidigare dömd. 2007 dömdes han för att ha smugglat in dopingpreparat i landet, år 2000 för att ha misshandlat sin sambo. Han har även tidigare varit misstänkt för narkotikabrott, men dömdes inte.
- Jag tror att någon hade lagt amfetamin i ett glas jag druckit ur och tingsrätten friade, säger han till Upsala Nya Tidning.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.