Expo-utbildning anordnar Forum mot rasism

Publicerad 2010-02-15 08:25

Frida Metso är en av föreläsarna på Forum mot rasism.

Lördagen den 20 februari anordnar Expo-utbildnings folkbildningsprojekt ”Sverigedemokraterna har fel” ett forum mot rasism i Stockholm.

På lördag är det dags för Forum mot rasism. Mellan klockan 10:00 och 13:00 på ABF-huset i Stockholm kommer Expo utbildning att anordna tre öppna föreläsningar med fritt inträde. Forumet är ett samarbete med bland annat LO-distriktet i Stockholms län, Ungdom mot rasism och Upptakt.nu.

- Forumet är ett försök att samla dem som har gått våra utbildningar under de senaste åren, säger Alexander Bengtsson, som ansvarar för Stiftelsen Expos utbildningsverksamhet.

Under forumet kommer Bengtsson att föreläsa om Sverigedemokraternas framväxt medan Jonathan Leman kommer att prata om islamofobi. Frida Metso kommer att föreläsa om hur Sverigedemokraternas invandringspolitik förhåller sig till verkligheten.

- Vi hoppas att forumet blir ett avstamp inför valrörelsen men också att det ger mersmak för fortsatt fortbildning, säger Alexander Bengtsson.

Efter forumets slut kommer ett försök att slå rekord i antal deltagare i en studiecirkelträff att anordnas på Norra Bantorget.

- Förhoppningen är att fler städer ska haka på och anordna liknande aktiviteter inför valet, säger Alexander Bengtsson.

Mer info om Forum mot rasism hittar du här
.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.