Sverigedemokrat lämnar fullmäktige

Publicerad 2010-02-17 11:01

Sverigedemokraten Jan Björklund lämnar sitt mandat i Hallstahammars fullmäktige. Därmed står Sverigedemokraterna i Västmanland helt utan representation i de kommuner där partiet fick mandat valet 2006, rapporterar Sveriges Radio.

Vid valet 2006 fick Sverigedemokraterna mandat i fem kommuner i Västmanland. Endast i Hallstahammar fanns det emellertid någon som kunde besätta mandatet, Jan Björklund. Nu avsäger han sig sitt förtroendeuppdrag av personliga skäl. Samtidigt kritiserar han partiet som han anser inte gett honom stöd i det politiska arbetet.
– Det har väl inte varit det bästa. Man har ju fått jobba själv, helt enkelt. Man har ju inte fått nån hjälp från dem högst upp, säger Björklund till Sveriges Radio.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.