BNP hävdar att det blivit mer homovänligt

Publicerad 2010-03-25 16:32

BNP:s partiledare Nick Griffin.

Högerextrema British National Partys ledare Nick Griffin hävdar i en intervju att partiet blivit homovänligt, rapporterar PinkPaper.

I en intervju med Total Politics Magazine menar Nick Griffin att British National Party (BNP), som vill förbjuda partnerskap och ”främjande av homosexualitet” i skolorna, har homosexuella medlemmar. Som exempel på partiets mer liberala hållning säger Griffin att det tidigare inte var tillåtet att bli medlem i partiet om du var homosexuell, men att den klausulen nu är borttagen.

Men längre fram i intervjun förtydligar Griffin sin syn på homosexualitet, skriver PinkPaper:
”Vuxna män som kysses offentligt är för de flesta människor läskigt. Du ser det inte så ofta, men om du inte ser det, och det inte fråga om homofobi, är det udda och man måste förklara det för små barn och så vidare - det är konstigt .”

”Äktenskap är endast mellan en man och en kvinna och helst med barn”, tilläger han senare enligt PinkPaper.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.