Geert Wilders till England igen | Expo.se

Annons

Geert Wilders till England igen

Publicerad 2010-03-05 15:06

Holländska Frihetspartiets (PVV) ledare, Geert Wilders, har idag återigen rest till England för att visa sin film Fitna. Förra gången stoppades han vid gränsen men den här gången släpptes han in.

Geert Wilders är inbjuden av UK Independence Partys ledare Lord Pearson, för att i the House of Lords visa sin kontroversiella film Fitna, rapporterar bland annat BBC News.

PVV har haft stora framgångar i lokalvalen i Nederländerna tidigare i veckan. I Haag är partiet efter lokalvalet näst störst, och i staden Almere norr om Amsterdam fick PVV hela 22% av rösterna och blev därmed största partiet. PVV kandiderade bara i dessa två städer och bara några månader före de allmänna valen är resultaten naturligtvis mycket viktiga.

Det är med andra ord en självsäker partiledare som nu, för andra gången beger sig till London för att sprida sina åsikter. För ett drygt år sedan fick Wilders vända på flygplatsen Heathrow. Han hade då rest till England trots att han belagts med inreseförbud.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

I spåren av corona

Är pandemin ett hot mot demokratin? Hur har året med corona påverkat den svenska och internationella extremhögern?  Läs alla artiklar relaterade till corona-pandemin här.

Annons