Geert Wilders till England igen | Expo.se

Geert Wilders till England igen

Publicerad 2010-03-05 15:06

Holländska Frihetspartiets (PVV) ledare, Geert Wilders, har idag återigen rest till England för att visa sin film Fitna. Förra gången stoppades han vid gränsen men den här gången släpptes han in.

Geert Wilders är inbjuden av UK Independence Partys ledare Lord Pearson, för att i the House of Lords visa sin kontroversiella film Fitna, rapporterar bland annat BBC News.

PVV har haft stora framgångar i lokalvalen i Nederländerna tidigare i veckan. I Haag är partiet efter lokalvalet näst störst, och i staden Almere norr om Amsterdam fick PVV hela 22% av rösterna och blev därmed största partiet. PVV kandiderade bara i dessa två städer och bara några månader före de allmänna valen är resultaten naturligtvis mycket viktiga.

Det är med andra ord en självsäker partiledare som nu, för andra gången beger sig till London för att sprida sina åsikter. För ett drygt år sedan fick Wilders vända på flygplatsen Heathrow. Han hade då rest till England trots att han belagts med inreseförbud.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Med hjälp av ditt stöd kan vi fortsätta vara en fri röst som granskar rasistiska grupper och idéer och sprider kunskap som gör att fler vill och kan stå upp mot rasismen – för demokratin.
Stöd Expo!  Bli månadsgivare

 

Annons

PROJEKT: FULSPEL

Med projektet Fulspel vill vi öka kunskapen om hur unga exponeras för högerextrema budskap i gamingmiljöer och hur det kan leda till radikalisering. 

Annons