Geert Wilders till England igen

Publicerad 2010-03-05 15:06

Holländska Frihetspartiets (PVV) ledare, Geert Wilders, har idag återigen rest till England för att visa sin film Fitna. Förra gången stoppades han vid gränsen men den här gången släpptes han in.

Annons

Annons

Geert Wilders är inbjuden av UK Independence Partys ledare Lord Pearson, för att i the House of Lords visa sin kontroversiella film Fitna, rapporterar bland annat BBC News.

PVV har haft stora framgångar i lokalvalen i Nederländerna tidigare i veckan. I Haag är partiet efter lokalvalet näst störst, och i staden Almere norr om Amsterdam fick PVV hela 22% av rösterna och blev därmed största partiet. PVV kandiderade bara i dessa två städer och bara några månader före de allmänna valen är resultaten naturligtvis mycket viktiga.

Det är med andra ord en självsäker partiledare som nu, för andra gången beger sig till London för att sprida sina åsikter. För ett drygt år sedan fick Wilders vända på flygplatsen Heathrow. Han hade då rest till England trots att han belagts med inreseförbud.


Vill du läsa fler texter som den här? Stöd vårt arbete genom att swisha valfritt belopp till 123 2710 259. Tillsammans utmanar vi rasismen!

Coronakrisen

Hur reagerar extremhögern på coronakrisen? Är pandemin ett hot mot demokratin? Läs alla våra artiklar om coronakrisen här.