Högström utlämnas till Polen

Publicerad 2010-03-12 14:21

Tingsrätten i Stockholm beslutade på torsdagen att Anders Högström, som misstänks för att vara hjärnan bakom stölden av Auschwitz-skylten, ska utlämnas till Polen. Om han döms i Polen så riskerar han 10 års fängelse, rapporterar Aftonbladet.

Tingsrätten hade att ta ställning till om det fanns några skäl till att inte utlämna Anders Högström till Polen för förhör. Försvaret har nu tre veckor på sig att överklaga beslutet. Högström förnekar brott, uppger Aftonbladet.

Det var i december förra året som det upptäcktes att någon stulit skylten med texten ”Arbeit macht frei” som satt ovanför en av ingångarna till döds- och slavarbetarlägret Auschwitz i Polen. Flera personer har tidigare gripits i Polen, misstänkta för inblandning i stölden. I Polsk media har Högström pekats ut som hjärnan bakom stölden.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.