Kristen milisgrupps mordplaner avslöjade

Publicerad 2010-03-30 11:33

En kristen amerikansk milisgrupp baserad i Michigan planerade att mörda poliser. Nio personer ut gruppen åtalades på måndagen för konspiration och vapenbrott, rapporterar Latimes.com.

Milisgruppen planerade att döda en polisman för att sedan även attackera begravningståget. Den kristna gruppen, som kallar sig för Hutaree, skriver på sin hemsida att ”Jesus ville att vi skulle vara förberedda att försvara oss med hjälp av svärdet”. På gruppens hemsida finns filmer där de bedriver paramilitära övningar.

Suthern Poverty Law Center, SPLC, visar i en rapport att antalet hatgrupper ökat markant i USA de senaste åren. Mellan åren 2000 och 2008 ökade de med 54 procent. Av de 512 grupper som var aktiva under 2009 var 127 milisgrupper. Enligt SPLC är det bland annat den ekonomiska krisen och att USA fått en svart president som ligger bakom den ökade aktiviteten.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.