Sannfinländarnas underhållning ansågs vara rasistisk

Publicerad 2010-03-10 15:01

Det finska partiet Sannfinländerna fick sin underhållning avbruten under en Viking Line-kryssning – showen ansågs av personalen vara rasistisk, rapporterar Yle.

Det var i helgen som 300 Sannfinländare åkte färjan Viking Gabriella till Stockholm. Gruppen stod för sin egen underhållning. En av artisterna var Pertti ”Veltto” Virtanen, som är riksdagsledamot för partiet. Han framförde bland annat Hottentottvisan och gjorde om låttexter där ord byttes ut mot ”Astrid” och ”Thor”. Astrid Thor är migrationsminister. Hon har nyligen utsatts för hot.

Under Virtanens uppträdande bröts strömmen av personal som ansåg att föreställningen var rasistisk. Pertti ”Veltto” Virtanen klagade på att det röde sig om censur och till publikens skratt och jubel undrade han vilken hudfärg mannen i kontrollrummet hade.

Från Viking Line meddelas att bolaget inte tolererar rasistiska påhopp.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.