Sverigedemokrat anmäler före detta partikamrat

Publicerad 2010-03-11 15:39

Sverigedemokraten Magne Mjåtvedt har anmält den före detta partikollegan och fullmäktigeledamoten i Ronneby, Jan Rume, till socialnämnden. Rume anklagas för att inte ha redovisat inkomster. Rume å sin sida har som svar polisanmält Mjåtvedt för ofredande, rapporterar Sydöstran.

Magne Mjåtvedt, som även han sitter i Ronnebys kommunfullmäktige, hävdar i en anmälan till socialnämnden att Jan Rume, som under en längre period haft försörjningsstöd, tagit emot pengar från partiet utan att redovisa det. Enligt Mjåtvedt ska det röra sig om drygt 25.000 kronor. Rume nekar till anklagelserna och säger till Sydöstran att han aldrig tagit emot några pengar från Sverigedemokraterna.

Jan Rume, som i slutet av förra året lämnade Sverigedemokraterna, anser att Mjåtvedts anmälan är att betrakta som ofredande, vilket han också polisanmält honom för.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.