Tjeckiska arbetarpartiet överklagar organisationsförbud

Publicerad 2010-03-18 12:58

Tidigare i år rapporterade Expo att en tjeckisk domstol beslutat att förbjuda Arbetarpartiet (DS), med motiveringen att de sprider främlingsfientlighet, homofobi och rasism. Nu överklagar DS ledning beslutet till den tjeckiska konstitutionsdomstolen.

Den tjeckiska nyhetsbyrån CTK uppger att organisationsförbudet i och med överklagandet upphävs fram till dess att ärendet har dragits för konstitutionsdomstolen. Till CTK säger partiets juridiska ombud att beslutet saknar laglig grund och att man därför överklagar.

Arbetarpartiet har tidigare uppgett att man kommer ställa upp i valet i maj, dock under ett annat partinamn, DSSS.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.