British National Party utesluter toppnamn efter dödshot

Publicerad 2010-04-06 13:17

Med bara en månad till valet i England, utesluter British National Party (BNP) ett av sina toppnamn i valrörelsen, Mark Collett. Enligt den polisanmälan partiet lämnat in ska Collett ha hotat döda partiledaren Nick Griffin.

Mark Collett greps i torsdags efter att Nick Griffin själv kontaktat polisen. Griffin anmälde då att han blivit hotad till livet och riktade misstankarna mot Collett, rapporterar bland annat BBC News.

Enligt ett internt nyhetsbrev som läckt ut till media har Mark Collett varit föremål för en intern utredning under en längre tid. Collett, som var partiets pr-ansvarige, ska ha utretts för misstänkta finansiella oegentligheter. Det var under denna utredning som det ska ha uppdagats att Mark Collett, och ett par andra partimedlemmar, planerade ett ”partimyteri” för att avsätta ledningen.

Mark Collett var en av partiets frontfigurer och kandidat för parlamentet. I och med gripandet fick Collett lämna alla sina uppdrag för BNP med omedelbar verkan. Vem som tar över Mark Colletts post i partiet är ännu oklart.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.