SD kandiderar i Kävlinge trots avhopp

Publicerad 2010-04-27 10:09

Sverigedemokraterna kommer att kandidera i Kävlinge trots att partiets profil i kommunen, Kenneth Sandberg, i helgen meddelade att han startar ett nytt lokalt parti.

Det var i helgen som Kenneth Sandberg skickade ut ett pressmeddelande där det meddelades att han lämnar Sverigedemokraterna och grundar lokalpartiet Kävlingebor. Motivet ska bland annat vara att Sandberg anser att Sverigedemokraterna försöker anpassa sig till de etablerade partierna för att framstå mer rumsrent.

Till Skånskan säger Sverigedemokraternas pressekreterare Erik Almqvist att avhoppet var väntat och välkommet, men att det inte kommer att påverka partiets möjligheter att kandidera i kommunen.

Kenneth Sandberg har bildat det nya partiet Kävlingebor tillsammans med Daniel Bergström Pirouc, som till Skånskan säger att partiet kommer ha en låg profil i invandringsfrågan. Han tillägger dock att han tror att Sverige idag tar emot fler invandrare än vi klarar av.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.