Sverigedemokrat i Karlshamn avsatt som nämndeman

Publicerad 2010-06-30 14:59

Sverigedemokraternas gruppledare och fullmäktigerepresentant i Karlshamn har tvingats lämna sitt uppdrag som nämndeman. Detta efter att han tappat humöret inne i tingsrättssalen. Han har även beskyllt domstolens lagman Pia Johansson för att ljuga, rapporterar Blekinge läns tidning, BLT.

Det var under en förhandling i Blekinge tingsrätt i början av maj som Stig Werner brusade upp och började skrika inne i rättssalen. För BLT berättar Pia Johansson att Werner hade anklagat tingsrätten för brottsligt förfarande. I ett senare mejl ska han också ha anklagat Pia Johansson för att ljuga och försöka inskränka yttrandefriheten.

Stig Werners agerande har nu fått konsekvensen att han fråntas uppdraget som nämndeman i fastighetsdomstolen. Själv menar dock Werner att han lämnat uppdraget efter ett eget beslut, rapporterar BLT.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.