Före detta Sverigedemokrat startar kristet parti

Publicerad 2010-07-16 16:32

Den före detta sverigedemokraten Elof Karlsson från Karlstad har tillsammans med sin fru bildat ett nytt lokalt kristet parti, rapporterar Dagen.

Annons

Annons

Elof Karlsson valdes i in för Sverigedemokraterna i Karlstads kommunfullmäktige i valet 2006, men redan året därpå lämnade han partiet och blev politisk vilde. Nu berättar han för Dagen att anledningen till att gick med i Sverigedemokraterna var att han trodde att det var ett kristet parti
- Inför förra valet trodde jag på det. Men ganska snabbt insåg jag att inget av min kristna uppfattning passade in någonstans. Det fanns inget kristet och därför kände jag att jag inte skulle vara kvar, säger Elof Karlsson.

Efter sitt avhopp försökte Karlsson och hans fru Britt Louise Körninger att gå med Sveriges pensionärers intresseparti, SPI. Men på grund av sin bakgrund i Sverigedemokraterna välkomnades han inte.

Nu har han tillsammans med sin fru bildat partiet Kristna i Karlstad, ett lokalt kristet parti som enligt sin hemsida vill att samhället ska bygga på ”de bibliska principerna”.

Britt Louise Körninger säger till Dagen att hon inte vill ha något att göra med Sverigedemokraterna
- Vi har inget med dem att göra. Jag pekar ut dem som rasister, säger hon.


Vill du läsa fler texter som den här? Stöd vårt arbete genom att swisha valfritt belopp till 123 2710 259. Tillsammans utmanar vi rasismen!

Coronakrisen

Hur reagerar extremhögern på coronakrisen? Är pandemin ett hot mot demokratin? Läs alla våra artiklar om coronakrisen här.