FPÖ-profil i blåsväder - sonen hyllade Hitler | Expo.se

Annons

FPÖ-profil i blåsväder - sonen hyllade Hitler

Publicerad 2010-07-23 11:03

Det fortsätter storma kring det Österrikiska partiet FPÖ. Senast i raden av skandaler handlar om Barbara Rosenkranz, som var FPÖ:s presidentkandidat i valet i april.

I onsdags rapporterade österrikisk media att hennes son är misstänkt för att en dag innan valet öppet hyllat Adolf Hitler genom att göra Hitlerhälsning och skrikit Sieg Heil. Ett brott som i Österrike kan leda till flera års fängelse.

Barbara Rosenkranz 20-årige son har själv vägrat att svara på frågor men Rosenkranz menar att hon talat med honom och ska ha sagt att han inte gjort det han står anklagad för.

Det är inte första gången som Barbara Rosenkranz genom sin familj kopplas samman med den nazistiska rörelsen. Hennes förre man var tidigare medlem i Nationaldemokratische Partei, en rörelse som blev förbjuden i Österrike på grund av att den räknades som nazistisk.

Förbudet i Österrike mot förnekande av förintelsen och nazistiska grupper är också en fråga som har engagerat Barbara Rosenkranz som har sagt att lagen är en ”onödig inskränkning” i yttrandefriheten.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Förstå och motverka rasistiska idéer?

Fyra nummer per år, fullspäckade med fördjupande reportage, granskande analyser och antirasistiskt motstånd, samt digital tillgång till alla tidskrifter från 1995 till i dag.

Annons