Italiensk EU-parlamentariker vill ha gemensam UFO-forskning | Expo.se

Italiensk EU-parlamentariker vill ha gemensam UFO-forskning

Publicerad 2010-07-14 15:25

En av Lega Nords EU-parlamentariker, Mario Borghezio, uppmanade vid en presskonferens nyligen EU:s regeringar att öppna ländernas UFO-arkiv. Dessutom anser han att EU behöver en gemensam UFO-forskning.

Mario Borghezio, som är en av nio representanter i Europaparlamentet för italienska Lega Nord, hade vid presskonferensen tagit hjälp av den italiensk astrofysikern Massimo Teodorani. Tillsammans presenterade de detaljerna kring den deklaration som Borghezio nu försöker få fler parlamentsledamöter att skriva på.

Deklarationen innehåller en uppmaning till medlemsländernas regeringar att öppna hemliga arkiv innehållande samlad information om UFO. Dessutom finns i deklarationen en önskan om att upprätta ett paneuropeiskt vetenskapligt center för UFO-forskning.


Fascistisk rymdpolitik


Borghezios utspel har mötts av flera mer eller mindre humoristiska medierapporter. Men det finns också mer seriösa analyser av detta utspel. Internetsajten Technorati har intervjuat journalisten Paola Harris som själv är engagerad i den Europeiska exopolitiska rörelsen (*).

Harris menar att Borghezis utspel ligger helt i linje med den fascistiska politik hans parti driver. ”Han är en man som skulle kunna argumentera för att skjuta UFOs eftersom de av honom betraktas som fiender”, säger hon till Technorati.


(* Termen exopolitik används för att beteckna studiet av relationer mellan mänskligheten och utomjordiska varelser)


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Datadrivet kampanjarbete

dfd

Ett pilotprojekt med Röda Korsets ungdomsförbund - läs vår rapport!

Annons