Misshandlad på väg till dansställe - kallad "Jävla bögjävel"

Publicerad 2010-07-20 16:26

En 49-åring man anhölls under helgen misstänkt för misshandel i Torsby. Polisen klassar överfallet som ett hatbrott.

Det var på lördagskvällen vid 22-tiden som 31-åringen attackerades av 49-åringen. Offret gick längs vägen på väg ett dansställe när några bilar stannade till för att prata med honom. Enligt polisen blev han plötsligt överfallen av 49-åringen som slog honom med fyra till fem slag i ansiktet samtidigt som han skrek ”jävla bögjävel”. Misshandeln orsakade smärtor i 31-åringens ansikte och nacke.

Enligt Hans Axelsson, förundersökningsledare vid Karlstadpolisens krimjour, nekar 49-åringen till misshandeln.
- Han nekar till anklagelserna och säger att han var irriterad på att mannen varit på någon av hans vänners dotter. Han menar att han bara tog ett livtag, säger Hans Axelsson.

Jobba på Expo

I höst drar vi igång nya projektet Faktaalternativet, då vi under ett år ska medverka till att debatten om rasism ska bygga mer på fakta och mindre på känslor. Till detta söker vi en projektledare/redaktör. Sök jobbet innan 9 augusti!