Ny internationell överenskommelse mot antisemitism

Publicerad 2010-07-22 23:33

Israel har skrivit under en överenskommelse med två stora organisationer om att bekämpa antisemitism och förintelseförnekande.

Under ceremonin hänvisade Israels vice utrikesminister, Danny Ayalon, i sitt tal till Irans president Mahmoud Ahmadinejad som vid upprepades tillfällen förnekat Förintelsen.
- Vi måste bevara minnet av Förintelsen så att sådan fasa och sådant hat aldrig upprepas, förklarade Ayalon, enligt Jerusalem Post.

De två organisationerna som gjort överenskommelsen med Israel är ITF, Task Force for International Cooperation on Holocaust Education, Remembrance and Research, som bildades i spåren av den stora förintelsekonferensen i Stockholm 2000. Organisationen representerar 27 länder, bland andra Sverige. Den andra organisationen är Office of Democratic Institutions and Human Rights, ODIHR, som representerar 57 länder.

Ämnen

Jobba på Expo

I höst drar vi igång nya projektet Faktaalternativet, då vi under ett år ska medverka till att debatten om rasism ska bygga mer på fakta och mindre på känslor. Till detta söker vi en projektledare/redaktör. Sök jobbet innan 9 augusti!