Nytt rasistiskt uttalande från Mel Gibson

Publicerad 2010-07-13 11:19

Hollywoodstjärnan Mel Gibson har återigen hamnat i blåsväder på grund av uttalanden han gjort. Den här gången är det afro-amerikanerna som har hamnat i skottgluggen.

Det är ett telefonsamtal mellan Mel Gibson och hans före detta flickvän Oksana Grigorieva som har läckt ut i pressen. Gibson uppträder mycket aggressivt och anmärker upprepade gånger på sin före detta flickväns sätt att klä sig. Han tycker att hon är för utmanande klädd och säger att om hon ”skulle bli våldtagen av ett gäng niggers” så skulle hon ha sig själv att skylla.

Det rasistiska uttalandet har fått stor uppmärksamhet i pressen, inte minst eftersom paret är mitt uppe i en vårdnadstvist.

Mel Gibson var senast föremål för medias granskning 2006 i samband med att han togs för rattfylla. Den gången yttrade han sig nedsättande om judar, och menade att alla krig var judarnas fel. Iochmed hans senaste uttalande är det nu många som spekulerar i om Gibsons karriär kan vara på väg att ta slut.


EXTERN LÄNK: Lyssna på telefonsamtalet här

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.