Inget åtal mot parodi på nazistiskt favoritklädmärke

Publicerad 2010-08-12 16:54

Det tyska klädmärket Storch Heinar, en parodi på Thor Steinar, kommer inte åtalas, det stod klart efter ett beslut i tysk domstol under onsdagen.

Thor Steinar är ett populärt klädmärke i den tyska vit makt-rörelsen. 2008 lanserade socialdemokraten Mathias Brodkorb parodin Storch Heinar. Märket föreställer en stork med Hitlermustach och Hitlerfrisyr.
Parodin fick företaget bakom Thor Steinar att anmäla Brodkorb. Men enligt domaren Horst Rottman finns det ingen risk att märkena blandas ihop. Dessutom skyddas parodin av den tyska yttrandefrihetslagsftningen.

Ämnen

Jobba på Expo

I höst drar vi igång nya projektet Faktaalternativet, då vi under ett år ska medverka till att debatten om rasism ska bygga mer på fakta och mindre på känslor. Till detta söker vi en projektledare/redaktör. Sök jobbet innan 9 augusti!