Presenter ska få väljarna att ge BZÖ signaturer

Publicerad 2010-08-11 16:26

Det främlingsfientliga partiet BZÖ har hamnat i problem. För att partiet ska kunna ställa upp i valet till regionalvalet i delstaten Steiermark den 26 september behöver partiet namnunderskrifter från 800 väljare. I staden Voitsberg har partiets lokalavdelning kommit på ett nytt sätt att få väljarna att skriva under.

Partiet lottar ut en spelkonsol, en möbelserie och massage till de som visar sitt stöd för partiet.

Enligt Austrian Independent har lokalavdelningens knep nu fått stark kritik från sina politiska motståndare som menar att partiet bryter mot lagen.

BZÖ förväntas gå framåt i valet. 2005, när partiet nyligen bildats, fick det endast 1,7 procent. BZÖ:s konkurrenter FPÖ förväntas också göra ett bättre val den här gången. Enligt Austrian Independent hoppas partiets ledning på ett att komma över tio procent, betydligt bättre än de 4,6 procent partiet fick 2005.

Jobba på Expo

Bli vår nya AD! Har du öga för digitalt, koll på print och ett hjärta som klappar för antirasism? Då finns en tillsvidaretjänst på halvtid att söka här