Sverigedemokrat frias för förtal

Publicerad 2010-08-18 16:54

Ordförande för Sverigedemokraterna i Östergötland, Markus Wiechel, friades på onsdagen av Norrköpings tingsrätt för förtal.

Marcus Wiechel dömdes tidigare i år att betala skadestånd för att han på sin blogg publicerat ett inlägg där Fredrik Jönsson från Sveriges kommunistiska ungdomsförbund påstods varit involverad i en attack mot Sverigedemokraterna 2006. Domen var en så kallad tredskodom, eftersom Markus Wiechel inne infunnit sig vid förhandlingen. Wiechel överklagade domen och på onsdagen meddelade Norrköpings tingsrätt att den tidigare domen inte ska gälla.

Andra sverigedemokrater har dömts att betala skadestånd till Fredrik Jönsson för likande blogginlägg. Markus Wiechel tror att anledningen till att domen mot honom blev en annan är att han uttryckt sig annorlunda
– Jag skrev aldrig att han var på plats, utan att han förmodligen var på plats, säger han.

Fredrik Jönsson säger till Expo.se att hans ombud har lämnat in en överklagan mot domen.

Uppdaterad 100819

Ny utbildning om radikalislamism

Nu lanserar vi vår nya utbildning om radikalislamism. Boka en föreläsning innan 15/3 så får du 20 procents rabatt på ordinarie pris.