Ungerska gardets ledare avgår efter otrohetsskandal

Publicerad 2010-08-17 11:40

Ledaren för högerextrema Ungerska gardet, Robert Kiss har avgått från sin post med omedelbar verkan. Anledningen är att han smygfilmats när han vänslas med sin älskarinna, rapporterar bland annat romea.cz.

Under flera veckor har rykten om en otrohetsaffär florerat kring Ungerska gardets kommendant Robert Kiss. Kiss, som dessutom är gift, har konsekvent nekat till uppgifterna. För några dagar sedan dök det dock upp en videofilm på nätet som enligt uppgift visar Robert Kiss kyssandes en okänd kvinna.

Kiss har nu avsagt sig ledarskapet för Ungerska gardet, som bland annat har familj, moral och heder som ledord.

Ungerska gardet är den paramilitära grenen av det högerextrema partiet Jobbik i senaste valet i april 2010 blev Ungerns tredje största parti. Jobbik innehar 47 mandat i det Ungerska parlamentet och 3 mandat i Europaparlamentet.


EXTERN LÄNK: Se videofilmen här

Ämnen

Jobba på Expo

Bli vår nya AD! Har du öga för digitalt, koll på print och ett hjärta som klappar för antirasism? Då finns en tillsvidaretjänst på halvtid att söka här