BNP-medlemmar kan hindras arbeta som lärare

Publicerad 2010-11-02 11:20

Rektorer i Storbritannien kan få befogenheter att avskeda lärare som är medlemmar i det högerextrema partiet British National Party, BNP, eller om de på annat sätt är engagerade i extremistisk verksamhet.

Utspelet från Michael Gove på utbildningsdepartementet gjordes i en intervju i tidningen The Guardian efter att det uppdagas att en BNP-aktivist använt skolans datorer för att skriva kommentarer på internet där invandrare beskrevs som ”smutsiga”.
– Jag anser inte att medlemskap i BNP är förenligt med att vara en lärare. En av de saker jag tänker göra är att låta skolledare och myndigheter få befogenheter att kunna avskeda lärare som ägnar sig åt extremistisk aktivitet, sa Gove till The Guardian.
Lärarförbundet NASUWT välkomnar beskedet och hoppas att det kommer komma ett beslut i ärendet.
Medlemmar i BNP är sedan tidigare hindrade från att arbeta som poliser och häktespersonal.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.