Grundare av English Defense League anklagas för att ha angripit polis | Expo.se

Grundare av English Defense League anklagas för att ha angripit polis

Publicerad 2010-11-16 12:22

Stephen Lennon, grundare av antimuslimska English Defence League, EDL, anklagas för att ha angripit en polisman i samband med en motdemonstration i London på Stilleståndsdagen 11 november.

Lennon och fem andra i EDL greps i stadsdelen Kensington där de demonstrerade mot gruppen Muslims Against Crusades som bröt de två tysta minuter som traditionellt hålls på Stilleståndsdagen för att hedra dem som stupat i Storbritanniens krig.

Motdemonstranterna brände en symbolisk pappersvallmo och skanderade att brittiska soldater borde brinna i helvetet. Två demonstranter greps för störande av den allmänna ordningen.

Muslims Against Crusades var tidigare i år inblandade i våldsamma konfrontationer med högerextrema i Barking i östra London. 50 medlemmar i EDL deltog i motdemonstrationen. En polisman fördes skadad till sjukhus. De arresterade är släppta mot borgen.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Förstå och motverka rasistiska idéer?

Fyra nummer per år, fullspäckade med fördjupande reportage, granskande analyser och antirasistiskt motstånd, samt digital tillgång till alla tidskrifter från 1995 till i dag.

Annons