Rasistiska trakasserier mot familj

Publicerad 2010-11-05 10:11

En familj bosatt i Valla utanför Katrineholm har vid upprepade tillfällen utsatts för trakasserier med rasistiska förtecken. Polisen betraktar händelserna som hets mot folkgrupp, rapporterar Sveriges radio.

Enligt polisanmälan beskrivs gärningsmännen som ”skinheads”. De ska vid flera tillfällen ha parkerat vid familjens garageuppfart och sedan ställt sig och stirrat in genom familjens fönster. Så sent som förra veckan ska någon ha ritat ett hakkors i gruset på garageuppfarten. Då skickades en polispatrull till platsen men gärningsmännen hade redan lämnat platsen.

- Om någon sett något, ett bilnummer eller så, är vi tacksamma om de hör av sig till oss, säger Peter Sehlin som är förundersökningsledare vid polisen, i en intervju med Katrineholmskuriren.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.