Varningsmeddelande

  • The subscription service is currently unavailable. Please try again later.
  • The subscription service is currently unavailable. Please try again later.

Le Pen jämställer muslimska böner med nazi-ockupation

Publicerad 2010-12-13 15:48

Marine Le Pen, som aspirerar på partiledarposten i franska Front National, jämför bedjande muslimer med den tyska ockupationen av Frankrike under andra världskriget.

- I områden där religiösa lagar tillämpas är det en ockupation, sade hon i ett kampanjtal i Lyon, rapporterar The Telegraph

I samma tal kallade Marine Le Pen också muslimernas böner på gatorna för ockupation och jämförde de med tyskarnas ockupationen av Frankrike under andra världskriget.

- Självklart har de inte pansarvagnar och soldater, men det är ändå en ockupation och det är jobbigt för lokalbefolkningen, sade hon och syftade på platser där många praktiserande muslimer bor, skriver The Telegraph.

Utspelet väckte kritik från både president Nicolas Sarkozy och Frankrikes opposition.
- Detta är ultrahögerns riktiga ansikte, de har inte förändrats någonting, Marine Le Pen är lika farlig som Jean-Marie Le Pen, sa Bennoit Hamon som är talesperson för Frankrikes socialistiska parti, skriver The Telegraph

Marine Le Pen vill ta över ledarskapet över det främlingsfientliga Front National, som idag leds av hennes far Jean-Marie Le Pen.

Ämnen

Expo nominerad till Guldspaden

Jonathan Leman är tillsammans med David Baas på Expressen nominerad till Guldspaden för granskningen ”SD och extremisterna på valsedlarna”.