Högerextremist stal bil och kraschade

Publicerad 2011-02-08 15:45

En 19-årig man från Örnsköldsvik med högerextrema sympatier misstänks för en lång rad brott. Han ska bland annat ha stulit en bil som han förstörde genom att köra av vägen.

19-åringen, som är medlem i flera högerextrema grupper på Facebook, stal bilen på en ort i Örnsköldsviks kommun i slutet av juni förra året. Han kunde bindas till brottet tack vare de blodspår han lämnade efter sig vid olycksplatsen.

En kyrka på samma ort i Örnsköldsvik fick vid tiden för bildstölden besök av 19-åringen och en för polisen okänd kamrat till honom. Där slog de sönder två fönster bland annat med hjälp av en brandsläckare.

Nu har 19-åringen åtalats. Enligt åklagaren misstänks han för tillgrepp av fortskaffningsmedel, skadegörelse, olaga intrång och narkotikabrott. Det sistnämnda på grund av att han hade cannabis på sig när polisen kontrollerade honom i april förra året.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.