Protest mot romer i Tjeckien

Publicerad 2011-10-03 11:43

På lördagen höll invånare från Varnsdorf en anti-romsk demonstration i Prag. Representanter från ett högerextremt parti anslöt i protesterna.

Ett 60-tal invånare från den tjeckiska staden Varnsdorf reste till huvudstaden för att hålla en anti-romsk demonstration, rapporterar České Noviny. Demonstranterna skrek slagord som ”zigenare till Prag” och möttes av motdemonstranter som skanderade ”nazister, lämna Prag”. Polisen höll isär de båda grupperna och inga våldsamheter uppstod. Två personer omhändertogs, varav en är misstänkt för hets mot folkgrupp.

En grupp från det högerextrema Arbetarnas sociala rättviseparti, DSSS, anslöt sig till Varnsdorf -invånarnas protest. Arrangörerna förnekade dock allt samröre med nazister och andra högerextremister. Men samtidigt som arrangörerna gjorde utfästelsen stod de sida vid sida med ledare från DSSS, skriver Romea.cz. Första talaren på den anti-romska demonstrationen var en representant från partiet.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.