Terrororganisation planerade raskrig

Publicerad 2012-05-10 16:18

Sammanlagt tio personer i en högerextrem terrororganisation har gripits i Florida. De misstänks för paramilitär träning i syfte att förbereda sig för ett raskrig.

En FBI-infiltratör har samlat bevis mot gruppen American Front, AF, som beskrivs som en rasideologisk och antisemitisk terroristorganisation.

Gruppens ledare, en 39-årig man ska ha förberett sina anhängare på ett ”oundvikligt” raskrig. 39-åringen ska ha sagt att han vill döda judar, invandrare och andra minoritetsgrupper, rapporterar Reuters.

39-åringen äger marken i Florida där den paramilitära träningen ska ha bedrivits. I åtalet framkommer även att en militär i armén hjälpt till att träna gruppen i krigsföring.

American Front anklagas för att ha planerat en attack mot Orlandos statshus. De ska även haft planer på att angripa en rivaliserande vit makt-organisation för att skapa medial uppmärksamhet och ha försökt att framställa det biologiska giftet Ricin.

De tio som gripits misstänks för hatbrott, delaktighet i paramilitär träning, och för att skjutit in i en bebodd bostad.

39-åringen har släppts mot borgen på närmare 3,5 miljoner kronor.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.