Nazistpolitiker inblandad i knivbråk

Publicerad 2012-10-29 16:29

En politiker i nazistiska Svenskarnas parti har hörts av polisen efter ett gängbråk i Vänersborg där en man knivskars allvarligt i halsen. En person i den grupp som politikern befann sig i anhölls senare misstänkt för grov misshandel.

Det var för två helger sedan som ett bråk utbröt efter politiska meningsskiljaktigheter mellan två grupper på runt tio personer. Bråket slutade med att en person i det ena lägret knivhöggs i halsen. Kniven missade halspulsådern med några millimeter. I gruppen med den misstänkta gärningsmannen befann sig en nazist i 20-årsåldern, som ställt upp i val för Svenskarnas parti. Han har även talat på flera av partiets manifestationer. Politikern är inte misstänkt för brott.

En man i 20-årsåldern anhölls förra veckan. Han har nu släppts, men misstänks för grov misshandel. Mannen som knivhöggs mår efter omständigheterna bra.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.