Antimuslimsk aktivist gripen för bombhotet i Oslo

Publicerad 2013-02-13 15:28

Den man som gripits efter en febril polisjakt i Oslo i samband med ett bombhot mot regeringsbyggnaden är kopplad till den antimuslimska organisationen Norwegian Defence Leauge. I hans lägenhet hittade polisen en gaspistol och en skottsäker väst.

Natten till onsdagen inleddes en massiv polisjakt i Oslo efter att en man iklädd skottsäker väst på en buss talat om att bomba den norska regeringsbyggnaden. Polisen satte in hundar och polishelikopter. Polisen utrymde även ett bostadshus och stängde av trafiken runt regeringsbyggnaden under jakten på mannen som uttalat hoten.

På morgonen greps en person som senare släpptes. Senare på dagen greps en 27-årig man som är kopplad till Norwegian Defence League. På en manifestation i december som organisationen höll agerade mannen kameraman. Hans film lades senare ut på Youtube, rapporterar den antirasistiska organisationen Vepsen.no.

Vill du se läsa fler texter som den här?
Stöd vårt arbete genom att swisha
valfritt belopp till 123 2710 259.
Tillsammans utmanar vi rasismen!

Expo bjuder på frukost

Under våren 2020 arrangerar vi en serie frukostsamtal tillsammans med Bio Rio. Första tillfället är 20 februari, och ämnet är ”Hur skapas en radikalislamist?”. Mer information och anmälan hittar du här