Antimuslimsk aktivist gripen för bombhotet i Oslo | Expo.se

Antimuslimsk aktivist gripen för bombhotet i Oslo

Publicerad 2013-02-13 15:28

Den man som gripits efter en febril polisjakt i Oslo i samband med ett bombhot mot regeringsbyggnaden är kopplad till den antimuslimska organisationen Norwegian Defence Leauge. I hans lägenhet hittade polisen en gaspistol och en skottsäker väst.

Natten till onsdagen inleddes en massiv polisjakt i Oslo efter att en man iklädd skottsäker väst på en buss talat om att bomba den norska regeringsbyggnaden. Polisen satte in hundar och polishelikopter. Polisen utrymde även ett bostadshus och stängde av trafiken runt regeringsbyggnaden under jakten på mannen som uttalat hoten.

På morgonen greps en person som senare släpptes. Senare på dagen greps en 27-årig man som är kopplad till Norwegian Defence League. På en manifestation i december som organisationen höll agerade mannen kameraman. Hans film lades senare ut på Youtube, rapporterar den antirasistiska organisationen Vepsen.no.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Förstå och motverka rasistiska idéer?

Fyra nummer per år, fullspäckade med fördjupande reportage, granskande analyser och antirasistiskt motstånd, samt digital tillgång till alla tidskrifter från 1995 till i dag.

Annons