Nazistparti vill införa dödsstraff för invandrare

Publicerad 2013-04-02 08:57

Det grekiska nazistpartiet Gyllene Gryning vill införa dödsstraff i Grekland för ”våldsamma invandrare”. Kravet ställdes efter att en kvinna dödades i en korseld mellan polis och tungt beväpnade kriminella.

Gyllene Gryning har gått ut med ett uttalande där de hävdar att ”invandrarextremister förvandlat Grekland till en djungel”. Partiet föreslår att invandrare som döms för våldsbrott ska straffas med döden. I uttalanden specificeras inte vilka typer av våldsbrott som ska innefattas av dödsstraffet, inte heller framgår det om greker som döms för sådana brott också ska dömas till döden, rapporterar The Greek Reporter.

Gyllene Gryning vill även att polisen ska få tillgång till kraftigare vapen.

1992 avskaffades dödsstraffet officiellt i Grekland. Senast någon avrättades var dock 1972.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.