Varningsmeddelande

  • The subscription service is currently unavailable. Please try again later.
  • The subscription service is currently unavailable. Please try again later.

Breivikhyllande nazist i Almedalen

Publicerad 2014-07-06 19:42

Svenskarnas parti har varit i Almedalen hela veckan. I dess spår har hot och osäkerhet följt. Bland deras aktivister i Visby är en kvinna som i samband med kravallerna i Husby uppmanade till mord och hyllade terroristen Anders Behring Breivik och Lasermannen.

”Breivik - allt är förlåtet! Sätt honom och lasermännen i bakhåll i Husby inatt… De kunde hållit den ordning polisen inte mäktar med/vågar”, skrev kvinnan i Svenskarnas parti,den 22 maj 2013, på Facebookgruppen till en högerextrem sida. I gruppen kommenterade hon en artikel om kravallerna i Husby.

Liksom Anders Behring Breivik har kvinnan i Svenskarnas parti beskrivit ett brinnande hat mot socialdemokratin.

”Socialdemokratin! Som jag hatade mer än något annat. Den hade ju under 70 år byggt upp skolan, det mesiga systemet, invandringspolitiken, invandrarnas barn som slog på mig, soc, allting som jag hatade, och som varit jobbigt mot mig. Svikit mig, inte kunnat skydda mig mot våld och mobbning. ”, skriver hon på sin blogg.

På bloggen beskriver hon i ett annat inlägg Anders Behring Breivik som en ”hjälte” på sitt sätt.

I Svenskarnas partis spår i Almedalen har politiker hotats, bland andra moderaten Hanif Bali och Victoria Kawesa i Feministiskt initiativ har drabbats av hoten. Flera vittnar också om en osäkerhet. Ludvig Delin, som kandiderar för Svenskarnas parti i Vänersborg sa under Almedlasveckan på partiets nyhetssajt att den före detta socialdemokratiske ledaren Mona Sahlin är ett ”kräk” och att hennes närvaro i Almedalen gör honom ”kränkt”.

Expo nominerad till Guldspaden

Jonathan Leman är tillsammans med David Baas på Expressen nominerad till Guldspaden för granskningen ”SD och extremisterna på valsedlarna”.