Italiensk polis har sprängt nazistcell

Publicerad 2017-05-03 10:59

Delar av den propaganda som polisen fann vid en husrannsakan. Foto​:​ Polisen (Carabinieri La Spezia)

På måndagen slog italiensk polis till mot en nazistisk cell som utfört en serie räder mot migranter. Attackerna ska ha pågått i mer än två år.

Polisen har identifierat sex personer, samtliga i 20-års åldern, som tillhörande den nazistiska cellen, rapporterar The Local. De sex misstänks för flera mordbränder i La Spezia, i norra Italien.

Under cirka två år ska gruppen ha genomfört nattliga räder riktat mot migranter och katolsk välgörenhet som syftat till att hjälpa migranter.

Polisen har släppt en video som visar nazistisk och nyfascistisk propaganda, men även knivar och sprängämnesanvisningar. Material som beslagtagits från husbilar som gömts i en skog. De fann bland annat två hakkors-flaggor.

De sex utreds nu för olika brott, inklusive mordbrand, skadegörelse och rasistiskt motiverat våld.

Polisen sa också att de tror att gruppen kan ha utfört våldshandlingar mot migranter som inte rapporterats, eftersom medlemmarna diskuterade attacker mot invandrare i mobilapplikationen WhatsApp, en plattform som de också använt för att locka till sig nya medlemmar.

Ämnen

Ny utbildning om radikalislamism

Nu lanserar vi vår nya utbildning om radikalislamism. Boka en föreläsning innan 15/3 så får du 20 procents rabatt på ordinarie pris.