Varningsmeddelande

  • The subscription service is currently unavailable. Please try again later.
  • The subscription service is currently unavailable. Please try again later.

Tre män åtalade för rasistiskt överfall

Publicerad 2017-12-15 12:46

Slagträet som användes vid attacken. Foto: Polisens förundersökningsprotokoll.

Tre män är åtalade för grov misshandel efter att de stormat en lägenhet och misshandlat en man med bland annat ett hakkorsinristat bollträ. En av männen filmade misshandeln och i filmen framgår rasistiska motiv.

Det var 2 november i år som tre män stormade in målsägandens lägenhet i Älvsbyn i Norrbotten. Två män som utförde misshandeln var maskerade, den tredje filmade händelsen med en mobilkamera.

En av de misstänkta männen är 18 och de båda andra 23 år gamla. Av filmen framgår att en av de maskerade männen skrek mycket grova rasistiska tillmälen samtidigt som han slog sönder föremål på ett bord.

Målsägande knuffades till marken och fick minst tre slag i huvudet med träpåken, enligt utredningen. I förhör framgår det att han tidigare hotats av en av männen som i somras ska ha stått utanför hans lägenhet och skrikit rasistiska tillmälen.

De tre åtalade männen misstänks för att i samförstånd genomfört misshandeln. Samtidigt är motivet till brottet en försvårande omständighet.

Samtliga misstänkta nekar till brott.

Två av männen har dömts för en rad andra brott i närtid bland annat misshandel och narkotikabrott.

Ämnen

Expo nominerad till Guldspaden

Jonathan Leman är tillsammans med David Baas på Expressen nominerad till Guldspaden för granskningen ”SD och extremisterna på valsedlarna”.