Dansk Folkeparti | Expo.se

Läs mer om #Dansk Folkeparti

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson äntrar scenen under en pressträff i Almedalen 7 juli 2018.

Förhandlingarna borde handla om hur viktig vi tycker att vår demokrati är.

Publicerad: 
2019-01-09
Jimmie Åkesson under Sverigedemokraternas vårtal 2016.

Söndagskrönika, Daniel Poohl: SD värvar från Moderaterna. Nyfascister från SD. Alternativen för de som skyller problemen på invandrare blir fler. Samtidigt hamnar stora samhällsproblem i skuggan när jakten efter den intoleranta opinionen rasar.

Publicerad: 
2017-05-21

Danska arbetarrörelsen kan tänka sig ett regeringssamarbete med Dansk Folkeparti. Det är inte bara högern som släpper in rasismen i värmen.

Publicerad: 
2017-02-17

Kommentar, Daniel Poohl. Han stödjer Putin och skyller Breiviks terror på det postmoderna samhället. Vaclav Klaus, Tjeckiens ex-president, är som hämtad från ett högerextremt kommentarsfält. Under fredagen belönas han av SD:s internationella vänner med ett frihetspris. Publicerad: 
2016-11-04

Extremhögern behöver inte sina egna medier. Nu hyllas de av världens största engelskspråkiga nyhetssajt. Tongångarna känns igen från 1930-talet.

Publicerad: 
2016-05-29

Näst största parti. Dansk Folkeparti som under valrörelsen förklarade att de inte var intresserat att ingå i en regering har vänt. Som näst största parti öppnar de nu upp för att ingå i en regering. Venstres partiledare Lars Løkke Rasmussen har svarat på inviten och bjuder in Dansk Folkeparti till regeringsförhandlingar.

Publicerad: 
2015-06-23

Massuteslutningarna i SD ger bilden av ett parti som håller rent. Men det är inte sant. Så länge rasismen eller extremismen går i linje med ledningens strategier är den en självklar del av partiet.

Publicerad: 
2015-04-12

Expo Idags årskrönika. Året som kom att beskrivas som supervalåret innebar ökat inflytande för högerextrema partier runt om i Europa. Inte minst i Sverige där Sverigedemokraterna dubblerade sitt stöd och fällde regeringens budget i riksdagen. Vid sidan om har nazister stått för den största mobiliseringen i Sverige efter krigstid. Deras kraftsamling slutade dock i ett valfiasko.

Publicerad: 
2014-12-31

Flera rasistiska skandaler. Det tyska partiet Alternativ för Tyskland, AfD, har sedan det bildades förra året vunnit stort stöd i Tyskland. Expo Idag har tittat närmare på det invandrarfientliga partiet.

Publicerad: 
2014-10-22

Högerextrema eller högerpopulistiska partier rönt framgångar i Europa. Länder har handskas med partierna på olika sätt. Expo Idag har tittat på några exempel och hur partierna har påverkats av hur de tagits emot av andra partier.

Publicerad: 
2014-09-24

SDU kritiserar moderpartiet. Sverigedemokratisk ungdom är öppet kritiska till att moderpartiet meddelat att de inte tänker samarbeta med Front National.

Publicerad: 
2014-05-28

Rekordstort antal mandat. Högerextrema och högerpopulistiska partier gör sitt bästa EU-val någonsin. Totalt samlar partierna 77 mandat jämfört med 50 året innan. Samtidigt är det bara 13 av EU:s länder som representeras av högerextrema eller högerpopulistiska partier.

Publicerad: 
2014-05-26

Analys Daniel Poohl: Extremhögern går framåt i EU-valet. Det ser ut som en brun våg som drar över Europa. Men riktigt så enkelt är det inte.

Publicerad: 
2014-05-26

Har inget besked. Sverigedemokraternas representant Julia Kronlid pressades på vilken partigrupp SD ska tillhöra i Europaparlamentet under den utrikespolitiska debatten i riksdagen på onsdagen.

Publicerad: 
2014-02-19

”Exploaterar pensionärers missnöje”. I ett presentationsprogram för nätverket SD senior framgår att Sverigedemokraterna efterlyser en valrörelse där pensionärer ställs mot invandring.

Publicerad: 
2013-10-14

Sidor