Nationaldemokratische Partei Deutschlands (NPD) | Expo.se

Läs mer om #Nationaldemokratische Partei Deutschlands (NPD)

Angela Merkel

Den misstänkte gärningsmannen är nazist och mordet har återigen satt det högerextrema våldet på agendan.

Publicerad: 
2019-06-24

Ville söka asyl. Nazisten Horst Mahler som en tid varit på flykt från rättvisan greps på måndagen i Ungern. Den 81-årige Mahler är känd som nazisten och förintelseförnekaren som en gång var med i den vänsterextrema terrorgruppen Röda arméfraktionen.

Publicerad: 
2017-05-16

Extremhögern tappar röster. Det högerextrema partiet NPD gick något bakåt i söndagens val till den tyska förbundsdagen.

Publicerad: 
2013-09-23

Lockar uteslutna sverigedemokrater. Nazistiska Svenskarnas parti försöker nu locka över de sverigedemokrater som uteslöts i måndags.

Publicerad: 
2013-03-18

Vill förbjuda NPD. Samtliga inrikesministrar i Tysklands 16 delstater vill att det högerextrema partiet NPD förbjuds. Nästa vecka kommer förbundsdagen att rösta om förslaget.

Publicerad: 
2012-12-06

Häktades på onsdagen. Ytterligare en person med kopplingar till tyska partiet NPD har gripits för samröre med nazistcellen NSU. 31-åringen tros ha försett guppen med vapen och ammunition.

Publicerad: 
2012-02-03

Hundratals personuppgifter publicerade. Hackergruppen Anonymous fortsätter att hacka högerextrema sajter, nyligen publicerades personuppgifter på polska medborgare.

Publicerad: 
2012-01-12

Synts med ledare. Flera kopplingar har gjorts mellan det tyska partiet Nationaldemokratische Partei Deutschland, NPD och den tyska nazisttrion som ligger bakom minst tio mord sedan 2001. Bland annat har NPD:s partiledare Holger Apfel synts på bilder tillsammans med medlemmar ur nazisttrion.

Publicerad: 
2011-12-16

Den femte gripna. En 36-årig man greps på söndagen misstänkt för medhjälp till sex mord och ett mordförsök som den tyska terrortrion Nationalsozialistischer Untergrund, NSU, tagit på sig.

Publicerad: 
2011-12-12

Kritik mot underrättelsetjänsten. De nazistiska morden i Tyskland har förnyat debatten om att förbjuda det högerextrema partiet NPD. Samtidigt kritiseras underrättelsetjänsten för att de inte lyckats upptäcka nazistgruppen som under tretton år terroriserat landet.

Publicerad: 
2011-11-16

Har funderat länge. Patrik Brinkmann som under de senare åren haft en ledande roll inom europeisk extremhöger och anti-islamrörelse lämnar politiken.
– Min ambition är att före årsskiftet helt avvecklat mitt aktiva arbete, berättar han för Expo.

Publicerad: 
2011-08-23

NPD ställer upp i valet till den tyska delstaten Brandenburgs parlament. Därmed är konflikten mellan Tysklands två största högerextrema partier ett faktum.

Publicerad: 
2009-09-25

I Tyskland gällde valet inte bara Europaparlamentet. Några delstater hade också kommunalval där nynazistiska NPD hade vissa framgångar, framför allt i tidigare Östtyskland. Samtidigt backar partiet i delstaten Mecklenburg-Vorpommern.

Publicerad: 
2009-06-08

Det högerextrema partiet NPD är på väg att bli en etablerad politisk kraft i den tyska delstaden Sachsen. Utvecklingen oroar politiker från de andra partierna.

Publicerad: 
2008-09-01