Pegida | Expo.se

Läs mer om #Pegida

Högerextrema demonstrationer i Chemnitz.

Mordet blev startpunkten på kravaller.

Publicerad: 
2018-09-19

Den tyska författningsdomstolens beslut om det högerextrema partiet NPD ska förbjudas väntas om ett par månader. I förra veckan hölls huvudförhandlingar och NPD har sex veckor på sig att bevisa att de inte bryter mot landets förbud om antidemokratiska organisationer.

Publicerad: 
2016-03-07

Högerextrema partier ser ut att gå framåt i flera tyska delstater när val hålls den 13 mars. Tre viktiga delstatsval står på dagordningen. Expo har kartlagt stödet och de högerextrema partierna

Publicerad: 
2016-02-29

Flera antimuslimska organisationer hade planerat samordnade manifestationer i flera europeiska länder i helgen. Men på de flesta håll var deltagandet skralt. Endast i Pegidas huvudstad Dresden samlades en större folkmassa.

Publicerad: 
2016-02-08
Publicerad: 
2016-01-15

Tjeckiens president framträdde under tisdagen på ett muslimfientligt politiskt möte i Prag tillsammans med ledande högerextremister. Bland annat sjöng han nationalsången med Martin Konvička, en aktivist som vill skicka muslimer till gaskammare.

Publicerad: 
2015-11-20

Ledande personer ur den nordiska antimuslimska miljön, nyfascistiska Nordisk ungdom och en våldsdömd nazist deltog i helgen i en manifestation i Stockholm arrangerad av en SD-politiker. Politikern har själv delat material från den rasideologiska miljön på Facebook.

Publicerad: 
2015-11-03

Demonstration i Lund. Gruppen bakom svenska Pegida ska under ny flagg demonstrera i Lund i helgen. Arrangörerna som bottnar i den rasideologiska miljön försöker vinna legitimitet med talare från en dansk liberal tankesmedja – som visar sig vara fejk.

Publicerad: 
2015-10-30

Propagerar om raskrig. Poddar är den nya trenden för att sprida högerextrem propaganda. Där sprids hets och hat mot minoriteter och politiska motståndare. Expo Idag har granskat aktörerna bakom den nya hatradion.

Publicerad: 
2015-06-04

Demonstration i Göteborg. Återigen kantades den svenska Pegida-gruppen av problem när de höll sin tredje antimuslimska manifestation.

Publicerad: 
2015-04-20

Vill förbjuda NPD. Ett planerat flyktingboende brändes i helgen ned i den tyska orten Tröglitz. Det skedde efter återkommande högerextrema protester kopplade till det tyska partiet NPD. Flera ministrar fördömer attacken.

Publicerad: 
2015-04-07

Så blev Sverigedemokraternas navet i svensk extremhöger: vi granskar partiets ideologiska rötter och nazistiska grenar. Årsrapporten Intolerans14: nazistiska och rasistiska grupper ökade kraftigt sina aktiviteter under valåret, 14 sidor statisk och analys. Dessutom: Vi reste till Dresden för att möta människorna bakom rubriken, de som möter ett allt högljuddare hat. Örjan Henriksson bilder från Auschwitz, Rickard Söderberg skriver krönika och mycket mer…

Publicerad: 
2015-03-16

Ett nytt Pegida-fiasko. Den antimuslimska gruppen Pegida demonstrerade i Linköping på måndagen. Uppskattningsvis dök 300 motdemonstranter upp - och fyra Pegida-anhängare.

Publicerad: 
2015-03-02

Analys: Bilan Osman. Pegida. Rörelsen som i tyska Dresden lyckades samla ihop över 25 000 människor i ett antimuslimskt syfte. Men när vi i måndags kunde följa spektaklet Malmö i form av åtta demonstranter, var det nog många som undrade: vad gick snett?

Publicerad: 
2015-02-11

Efter Pegidas manifestation i Malmö där mindre en ett tiotal deltog är kritiken hård från den egna antimuslimska miljön. Ingrid Carlqvist på Dispatch international skriver ”Igår såg vi inte Pegida Sverige födas, vi såg det dö”. ”En klown”, skriver Lars Hedegaard, ordförande i danska tryckfrihetssällskapet om frontfiguren Henrik Rönnquist.

Publicerad: 
2015-02-10

Sidor