Sannfinländarna | Expo.se

Läs mer om #Sannfinländarna

Två uppmärksammade våldsbrott i Finland kopplas till extremhögern och finska delen av NMR.

Publicerad: 
2021-02-24
Viktor Orbán, Fidesz

Förra veckan öppnade Viktor Orbán för att Fidesz kan lämna sin partigrupp i EU.

Publicerad: 
2019-06-09

Kommentar, Daniel Poohl. Han stödjer Putin och skyller Breiviks terror på det postmoderna samhället. Vaclav Klaus, Tjeckiens ex-president, är som hämtad från ett högerextremt kommentarsfält. Under fredagen belönas han av SD:s internationella vänner med ett frihetspris. Publicerad: 
2016-11-04

Medborgargarden i Finland. Främlingsfientliga medborgargarden, så kallade ”gatupatruller”, är ett växande fenomen i Finland. I centrum står gruppen Soldiers of Odin som startats av en dömd nazist.

Publicerad: 
2016-01-12

Finsk regeringsbildning klar. På torsdagen kallade regeringssonderaren Juha Sipilä riksdagsgruppernas ordförande till ett möte. Efter mötet meddelades vilka partier som kommer att ingå i regeringen. Det blir Centern, Sannfinländarna och Samlingspartiet som de närmaste fyra åren styr Finland.

Publicerad: 
2015-05-07

Valet i Finland. Centerpartiet är det finska valets stora vinnare. Med 21 procents väljarstöd förväntas Juha Sipilä bli statsminister. Frågan nu är vem han vill bilda regering med och om han kommer inleda regeringssamarbete med högerpopulistiska Sannfinländarna som blir näst största parti i parlamentet.

Publicerad: 
2015-04-21

Flera rasistiska skandaler. Det tyska partiet Alternativ för Tyskland, AfD, har sedan det bildades förra året vunnit stort stöd i Tyskland. Expo Idag har tittat närmare på det invandrarfientliga partiet.

Publicerad: 
2014-10-22

Rekordstort antal mandat. Högerextrema och högerpopulistiska partier gör sitt bästa EU-val någonsin. Totalt samlar partierna 77 mandat jämfört med 50 året innan. Samtidigt är det bara 13 av EU:s länder som representeras av högerextrema eller högerpopulistiska partier.

Publicerad: 
2014-05-26

Bildar en sologrupp. Sannfinländaren James Hirvisaari meddelar att han stannar i parlamentet trots att han uteslutits ur sitt parti.

Publicerad: 
2013-10-07

Beslutet var enhälligt. Sannfinländarnas riksdagsledamot James Hirvisaari utesluts ur partiet. Det efter att han förra veckan bjöd in en gäst till riksdagen som fotograferades när han gjorde en nazihälsning.

Publicerad: 
2013-10-04

Morgonkollen 16 januari. En sannfinländsk kommunpolitikern i Kontiolax har skrivit att asylsökande och flyktingar är snyltgäster och våldtäktsmän.

Publicerad: 
2013-01-16

Hämta hela rapporten. Högerextrema och intoleranta gruppers samarbete mellan Finland och Sverige har granskats i en rapport som gjorts av Expo research och Hanaholmen – kulturcentrum för Sverige och Finland.

Publicerad: 
2012-12-14

Ökade sitt stöd. Sannfinländarna blev de ända parti som gick framåt i helgens kommunval i Finland trots att partiet gjorde ett sämre val än i riksdagsvalet.

Publicerad: 
2012-10-29

Fälld för hets. Riksdagsledamoten James Hirvisaari kallar de finska riksåklagarna för landsförrädare efter Högsta domstolens beslut om att inte pröva hans fall.

Publicerad: 
2012-06-26

Sidor