Alex Bengtsson | Expo.se

[node:title]

Alex Bengtsson

Artiklar av Alex Bengtsson

Analys Alex Bengtsson. Det är fem år sedan terrordådet på Utöya. Ett terrordåd eller ett politiskt motiverat massmord om ni så vill. Det kommer skrivas mycket om Utöya idag. Det hoppas jag i alla fall. Av antirasister, antinationalister, antifascister, demokrater, socialister, feminister, arbetarrörelseaktiva och vänner.

Publicerad: 
2016-07-22

Analys Alex Bengtsson. Sverigedemokraterna kan inte beskrivas som ett parti i förändring samtidigt som rasismen, demokratihatet och våldsretoriken sprids dagligen av partiets politiker. Det är häpnadsväckande att någon som är demokrat går på myten om att Sverigedemokraterna har liberaliserats.

Publicerad: 
2016-05-18

John Bouvin, före detta riksdagsledamot och partiledare för det tidigare riksdagspartiet Ny Demokrati, kommer att tala på ett högerextremt möte i Kungsbacka på lördag.

Publicerad: 
2016-04-18

Far-right sympathies. The 21-year-old male suspected of assaulting pupils and teachers at a school in Trollhättan, Sweden today had expressed clear far-right sympathies on social media, Expo can reveal.

Publicerad: 
2015-10-22

Gillat högerextremt material. Den 21-åriga mannen som i dag misstänks ha gått till attack mot elever och lärare på en skola i Trollhättan har i sociala medier visat tydliga högerextrema sympatier. Det kan Expo avslöja.

Publicerad: 
2015-10-22

Analys: Alex Bengtsson. SDU:s ledning och en mängd företrädare riskerar att uteslutas ur SD. Processen för tankarna till massuteslutningarna som resulterade i att ND bildades.

Publicerad: 
2015-04-07

Etnonationalisterna i Sverigedemokraterna har kraftigt flyttat fram sina positioner. Det går inte att tolka William Hahnes jordskredsseger på Sverigedemokraterna Stockholms årsmöte på annat sätt.

Publicerad: 
2015-03-02

Analys: Alex Bengtsson. Konflikten i Sverigedemokraterna i Stockholm där ungdomsförbundets vice ordförande William Hahne nu kandiderar till ordförandeposten blottlägger partiledningens problem med att nå ut till partiets gräsrötter och sympatisörer.

Publicerad: 
2015-02-17

Han blir partisekreterare. Det var det mångkulturella samhället som skapade terroristen och massmördaren Anders Behring Breivik. Islam är det största hotet någonsin, långt värre än nazismen. De övriga partierna i riksdagen lever i ett LSD-rus. Välkommen till sverigedemokraternas nya partisekreterare Richard Jomshofs värld.

Publicerad: 
2015-01-26

Rör inte människovärdet. Sverigedemokraterna vill att extravalet ska uppfattas som en folkomröstning om flykting och anhöriginvandringen. Det vilar nu ett så väl historiskt som gigantiskt ansvar på de demokratiska partierna att stå upp för sin politik och respektera alla väljares människovärde.

Publicerad: 
2014-12-03

Sverigedemokraterna valde att fälla regeringen till partiets gräsrötter stora glädje. Den vikarierande partiledaren Mattias Karlsson fick under presskonferensen där hela mediekåren närvarade chansen att redovisa varje rasistiskt vinkel och floskel han har lärt sig under de åren han har varit med i partiet.

Publicerad: 
2014-12-02

Sverigedemokraternas så kallade nolltolerans saknar förankring i de egna leden. Bland SD-kandidaterna med tillgängliga Facebook-profiler har var tredje gått emot sitt eget parti och gillat sajter eller delat material från avsändare som av paritet betraktas som ”ideologiskt avvikande”.

Publicerad: 
2014-09-06

Distriktet vägrar kommentera. Sverigedemokraternas toppnamn i Halmstad, Catharina Strandqvist städar efter en fest med en hakkorsarmbindeln runt ena armen.

Publicerad: 
2014-09-05

Konflikt i Halland. Sverigedemokraterna i Kungsbackas toppkandidat Carita Boulwén saknar förtroende för distriktsordförande Thord Brynielsson. Detta sedan Brynielsson startade en personvalskampanj där han attackerar lokalavdelningen i Kungsbacka.

Publicerad: 
2014-09-04

Utreds av partiet. Sverigedemokraternas toppnamn i Klippan, Christian Hendlertz, har beskrivit sig som nazist och har förnekat Förintelsen på ett vit makt-forum. På Facebook gillar han dessutom en nazistisk podcast.

Publicerad: 
2014-09-02
Publicerad: 
2014-08-22
Publicerad: 
2014-08-20

Partier i marginalen. Framstegspartiet som bildades av missnöjda sverigedemokrater har personer med nazistisk och högerextrem bakgrund i sin styrelse. Expo Idag har granskat partiet.

Publicerad: 
2014-08-19

”En fantastisk dag”. På en rad orter anordnande antirasistiska grupper så kallade kärleksbombningar i sina lokalsamhällen genom att placera ett hjärta för varje hatbrott som anmäls i landet.

Publicerad: 
2014-05-10

Nationaldemokraterna avbryter sin verksamhet. Partiledare Marc Abramsson skriver på partiets hemsida att partiet nu läggs ”vilande”.

Publicerad: 
2014-04-23

Många missnöjda Sverigedemokrater. Det nybildade Framstegspartiet höll på söndagen ett öppet möte i Getinge. På mötet deltog flera uteslutna och avhoppade sverigedemokrater för att planera valrörelsen.

Publicerad: 
2014-04-06

”Gör ’hatarna’ glada”. Jens Leandersson, sverigedmokratiskt regionråd, i Skåne har lagt upp en bild på sociala medier på sitt sönderklippta medlemskort. Leandersson har länge varit i öppen konflikt med partiet.

Publicerad: 
2013-10-03

En uppges dödad. En svensk politiker dödades och en skadades under onsdagsmorgonen i Somalia. Enligt uppgift ska förövarna tillhöra det islamistiska terrornätverket Al Shabaab. (UPPDATERAD)

Publicerad: 
2013-08-21

Deltog i våldsaktion. Kommunpolitikern Daniel Spansk som sitter i kommunfullmäktige i Nykvarns kommun deltog under fredagskvällen i en nazistisk våldsaktion i Stockholms södra förorter.

Publicerad: 
2013-05-25

SD-motion i Kungsbacka. Sverigedemokraterna vill införa ett förbud i Kungsbacka mot att sitta eller ligga på trottoarer.

Publicerad: 
2013-05-17

Polisanmäldes av barnrättsorganisation. Skånepartiets ledare Carl P Herslow ska ha publicerat upphovsrättsskyddat material i en antimuslimsk bok.

Publicerad: 
2013-04-16

Lockar uteslutna sverigedemokrater. Nazistiska Svenskarnas parti försöker nu locka över de sverigedemokrater som uteslöts i måndags.

Publicerad: 
2013-03-18

Sidor