Anders Bergman | Expo.se

[node:title]

Anders Bergman

Artiklar av Anders Bergman

Partiet grundades 1989. Lega Nord driver en starkt separatistisk politik som går ut på att skapa en självständig Europaregion i Norditalien …

Publicerad: 
2013-02-19

Banderoller med Mussolini. Sverigedemokraternas ungdomsförbunds samarbetspartner i Italien La Destra har uppmärksammats i italienska medier. I lördags anordnade La Destra ett massmöte i centrala Rom där partiledaren hyllade en fascist och deltagare gjorde fascisthälsningar.

Publicerad: 
2012-03-06

”Italien fascismens centrum”. I december förra året öppnade nyfascisten Gianluca Casseri eld mot personer med utländsk bakgrund i centrala Florens. Efter attentatet blossade en debatt upp i landet. Oppositionspolitikern, Enrico Casini , för det Demokratiska partiet (PD), menar att Italien måste inse att nyfascismen är ett reellt hot.

Publicerad: 
2012-02-23

Två personer dödades. Två personer sköts till döds och tre skadades i centrala Florens på tisdagen. Gärningsmannen Gianluca Casseri begick självmord efter attentatet. Casseri är välkänd inom den italienska nyfascistiska rörelsen och hyllas nu av nazister på nätet.

Publicerad: 
2011-12-14

SDU-demonstration i Malmö. På lördag planerar Sverigedemokraternas ungdomsförbund en demonstration i Malmö. Inbjudna är representanter från italienska La Destra. Ett parti som öppet samarbetat med fascister.

Publicerad: 
2011-10-12