[node:title]

Annika Hamrud

Artiklar av Annika Hamrud

Antisemitism och antidemokrati. Svenskarnas parti framställer sig som ett seriöst alternativ för väljarna. Den nazistiska retoriken har tonats ned. Men kärnan i den nazistiska politiken har inte förändrats.

Publicerad: 
2013-04-13

Analys: Annika Hamrud. Den starka motreaktionen till trots – den samlade nationalistdemonstrationen mot svenskfientlighet genomfördes helt enligt plan. Motdemonstranternas skrik, vuvuzelor, smällare och bengaliska eldar fungerade som en fond till de tal som hölls i kylan nedanför Slottet.

Publicerad: 
2011-12-10

Analys: Annika Hamrud. I morgon lördag står begreppet ”Svenskfientlighet” i centrum när högerextremister demonstrerar framför Riksdagshuset på Helgeandsholmen. Men vad betyder det egentligen?

Publicerad: 
2011-12-09

Ligger nära traditionalisterna. SDU:s ordförande Gustav Kasselstrand var den talare som fick starkast applåder under Sverigedemokraternas partikongress. I sitt tal hävdade han att nationalismen är det enda ”botemedlet” mot ”svenskfientligheten”.

Publicerad: 
2011-11-27

Förslaget fick majoritet. På lördagen röstades SD:s nya omdiskuterade partiprogram igenom med rösterna 125 för och 28 mot. Diskussionen blev stundtals hård när ett antal ombud kritiserade programmet för att ha ersatt nationalismen med socialkonservatismen.

Publicerad: 
2011-11-27

Diskussioner kring partiprogrammet. Det är ett parti med självförtroende som håller stämma i Göteborg i helgen. På första dagen av Sverigedemokraternas Landsdagar hävdade partisekreteraren Björn Söder att de andra riksdagspartierna vänder sig direkt till SD för att driva igenom sin politik.

Publicerad: 
2011-11-25