Maria Lundqvist | Expo.se

[node:title]

Maria Lundqvist

Artiklar av Maria Lundqvist

Marschen lockade fler deltagare än föregående år. Bland talarna fanns internationella gäster som hetsade mot politiker och invandrare.

Publicerad: 
2010-12-12

Sverigedemokraterna har nått sitt mål. Med stöd av runt 5,7 procent av väljarna tar partiet plats i riksdagen. I dagsläget sitter partiet vågmästare i kammaren och fick dessutom samma position i flera kommuner.

Publicerad: 
2010-09-20

I helgen träffas ett hundratal representanter från Europas anti-muslimska partier för att diskutera ett europeiskt förbud mot minaretbyggen. Bland talarna återfinns bland andra Sverigedemokraternas internationella sekreterare Kent Ekeroth och den svenska affärsmannen Patrik Brinkmann.

Publicerad: 
2010-03-25

Lördagens demonstration i centrala Stockholm lockade omkring 70 aktivister ur nazistiska Svenska Motståndsrörelsen, SMR. Anledningen var hedrandet av de svenska soldaterna som slogs under Karl XII. Men fram till statyn i Kungsträdgården nådde de aldrig.

Publicerad: 
2009-11-28

Barack Obamas seger i det amerikanska­ ­valet har beskrivits som historisk. Men ­medan ­optimister talar om överbryggade motsättningar varnar experter för tilltagande ­rasism.

Publicerad: 
2009-03-09

I lördags kväll knivhöggs en polischef svårt i bröstet utanför sitt hem i tyska Passau. Dådet har chockat Tyskland. Oron för ökat nazistiskt våld är stor och frågan om ett förbud av partiet NPD har återigen aktualiserats.

Publicerad: 
2008-12-15

Omkring 150 personer från det nybildade nazistpartiet Folkfronten samlades i centrala Stockholm vid femtiden på söndagskvällen för firandet av Karl XII dödsdag.

Publicerad: 
2008-11-30

Det kallas ett historiskt val. Men utnämningen av USA:s första svarta president har även medfört ett betydande bakslag. Sedan Barrack Obamas valseger uppskattas antalet hatbrott till mer än 200 – ett rekord i modern tid.

Publicerad: 
2008-11-26

De senaste åren har kvinnorna fått en alltmer framträdande roll i Tysklands extremhöger. De har en tydlig plats i den konservativa rörelsen, och bidrar till att göra den mer rumsren. Experter anser att det finns skäl till oro.

Publicerad: 
2008-11-24

I fredags intog Nationaldemokratische Partei Deutschlands (NPD) invandrarstadsdelen Neukölln i Berlin. Högerextremisternas möte mitt i den tyska huvudstaden ledde till protester från både lokalinvånare och tillresta demonstranter.

Publicerad: 
2008-09-08