Maria-Pia Cabero | Expo.se

[node:title]

Maria-Pia Cabero

Artiklar av Maria-Pia Cabero

ANALYS, Maria-Pia Cabero. På högerextrema sajter varvas hyllningar och förstående texter med konspirationsteorier om vem som ”egentligen ligger bakom” det rasistiska dådet i Trollhättan.

Publicerad: 
2015-10-23

Far-right sympathies. The 21-year-old male suspected of assaulting pupils and teachers at a school in Trollhättan, Sweden today had expressed clear far-right sympathies on social media, Expo can reveal.

Publicerad: 
2015-10-22

Gillat högerextremt material. Den 21-åriga mannen som i dag misstänks ha gått till attack mot elever och lärare på en skola i Trollhättan har i sociala medier visat tydliga högerextrema sympatier. Det kan Expo avslöja.

Publicerad: 
2015-10-22

Granskning av identitärerna. Den svenska intellektuella extremhögern uppmärksammas sällan men spelar en viktig roll för spridningen av gamla idéer i ny förpackning.

Publicerad: 
2014-07-03
Publicerad: 
2012-05-07

Inför Förintelsens minnesdag. Under torsdagens riksdagsceremoni till minne av Förintelsen och dess offer satt ett hundratal inbjudna gäster och lyssnade på vittnesmål från överlevanden och på FN:s före detta generalsekreterare Kofi Annan.

Publicerad: 
2012-01-26

”Sydafrika på 50-talet?”. Sverigedemokraternas Alexandra Brunell, Jimmie Åkessons sekreterare, har på twitter jämfört en offentlig grill anpassad för olika typer av kött med 50-talets apartheid i Sydafrika.
– Det är ett steg i fel riktning, säger hon till Expo.

Publicerad: 
2011-09-13

Flera personer greps. På lördagen utbröt anti-romska protester i nordvästra Tjeckien när flera hundra medlemmar av det högerextrema partiet DSSS demonstrerade i tre städer. Polisen fick mota stenkastande demonstranter med vattenkanoner och grep 21 personer varav två bar nazistsymboler.

Publicerad: 
2011-09-12

Rubriceras som mordförsök. En knivskärning av ett tidningsbud i Västerås tidigare i sommar kan ha hatbrottsmotiv. Enligt polisen ska en av de häktade ha främlingsfientligt material i sin dator.

Publicerad: 
2011-09-09